Po prvih 2 tekmah slovenske reprezentance z novim selektorjem


Slovenska nogometna reprezentanca je novo obdobje začela z dvema, lahko rečemo, gladkima porazoma. V obeh tekmah so pokazali zelo malo. Nekaj situacij je bilo obetavnih, mislim, da se jih da prešteti na prste ene roke iz obeh tekem, vendar absolutno premalo, da bi slovenski reprezentanci dali pozitivno oceno. Slovenija me je močno razočarala. Od štirih polčasov, je morda dobro odigrala le enega. Tukaj mislim vse skupaj. In to proti reprezentancama, ki nista tako uveljavljeni, čeprav je avstrijski nogomet v zadnjem času močno napredoval. In to mora vse skupaj skrbeti.

Slovenska igra je bila slaba, bila je neprepoznavna. Slovenija že dolgo časa igra podpovprečno. Že vse od prihoda prejšnjega selektorja, ki je vseskozi ponavljal, da igralci ne igrajo redno, da od naših nogometašev nobeden ne sme pričakovati uspehov. Hvala bogu se je s prihodom Kavčiča vsaj to spremenilo. Vendar na žalost samo to ne bo dovolj. Četudi je ekipa ostala skupaj, je Slovenija ti dve tekmi odigrala na način, kot da prvič igrajo skupaj. Igra je bila totalno nepovezana, izgledalo je kot, da nobeden igralec nima motivacije. Seveda obstajajo izjeme, ampak na žalost sta samo 2 igralca na teh dveh tekmah izstopala. Eden malo bolj, drugi malo manj, eden na obeh tekmah, drugi samo na drugi tekmi. To sta Josip Iličić in Martin Milec. Žal. Tako je. Prvi je v 2 tekmah odigral ¾, drugi pa slabe ¾. Prvi je odigral odlično vse minute, ki jih je preživel na igrišču, drugi je proti Avstriji odigral povprečno, proti Belorusiji pa več kot zadovoljivo. In to je to. Od 24 vpoklicanih igralcev sta samo dva odigrala dobro. Kje so ostali? Res je, imamo popolnoma nov obrambni par. Njima je potrebno dati čas. Ampak ostali. Saj niso prvič v reprezentanci. Odigrali so pa podpovprečno. Tudi Verbič ni pokazal vsega kaj zna. Da o Kevinu Kamplu ne izgubljam besed. Žal. In potem pridemo do največjega problema v slovenski reprezentanci. Napadalni del reprezentance. Slovenska reprezentanca se od odhoda Milivoja Novakovića muči z doseganjem zadetkov. In to se je zgodilo tudi sedaj ponovilo. Slovenija v dveh tekmah ni zabila niti enega zadetka. In to mora našega novega selektorja skrbeti. Resnično skrbeti. Iskati mora rešitve. Trenutni prvi strelec PLTS je Matej Poplatnik. Sliši se smešno, a zabil je 12 zadetkov, toliko kot Berić, Bezjak in Šporar skupaj! Slovenski selektor enostavno mora najti napadalca, ki bo sposoben dati gol. Luka Zahović v tem trenutku zagotovo ni kandidat za reprezentanco, vendar če se bo v prihodnosti spet dvignil, mora kandidirati za reprezentanco. Lansko poletje se je v Slovenijo vrnil argentinski Slovenec, Andres Vombergar. Do sedaj še v Sloveniji ni pokazal vsega, kar zna, a če se to v prihodnosti spremeni, mora naš selektor razmišljati tudi o njem. Imamo pa še Marcosa Tavaresa, ki ima slovensko državljanstvo, vendar mu noben selektor ni ponudil priložnosti. Res je tudi, da ni več najmlajši, ampak proti malim ekipam zna zabiti zadetek, pa tudi nekaterim velikim je že zabil (Celtic, Sevilla,…) In to je tisto, kar Slovenija v tem trenutku najbolj potrebuje. GOLE! Ni važno kdo, ni važno kako, Slovenija potrebuje GOLE! Samo goli nas bodo pripeljali na EP 2020.

Več kot očitno je, da je slovenski reprezentančni nogomet v krizi in da selektorja Kavčiča in njegove pomočnike čaka še ogromno dela. Fantje, ki bodo v prihodnosti vpoklicani v reprezentanco, se morajo zavedati za koga igrajo in koga predstavljajo. Predstavljajo Slovenijo in vse ostale slovenske nogometaše, ki igrajo in tudi sanjajo, da bi igrali za reprezentanco. In od njih v prihodnosti pričakujem borbo, željo po zmagi. Roko na srce, v teh dveh tekmah, tega nisem videl. Pravzaprav nisem videl ničesar, kar bi me lahko navdajajo z optimizmom. Bile so svetle izjeme, a če ne bodo delali vsi za enega, eden za vse, potem bo še eno razširjeno EP odplavalo stran, kar pa mislim, da bi bilo škoda glede na ekipo, s katero razpolagamo.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

MotoGP 2018 – Pred začetkom sezone

Vikend v Beogradu - F4 Euroleague in tekma Crvene zvezde

Po VN Italije